• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конкурс юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки

Конкурс юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки

2015-05-21

/Files/images/novini/traven2015/Emblema_konkurs.JPG

/Files/images/novini/traven2015/konkurs_01.JPGЗ метою стимулювання інтересу школярів до поглибленого вивчення інформаційних технологій, виявлення та підтримки обдарованої молоді міське управління освіти провело Конкурс юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки. Змагались юні IT-шники в трьох номінаціях: «Офіс-менеджмент», «Web-дизайн» та «Програмування». Темою Конкурсу було «Енергозбереження – крок до майбутнього».

/Files/images/novini/traven2015/konkurs_02.JPGЗахід тривав два дні. Першого дня школярі протягом чотирьох годин виконували конкурсне завдання, а другого – представляли заздалегідь підготовані проекти. Це, мабуть, було найцікавішою частиною змагань. Адже конкурсанти разом з керівниками наполегливо працювали, щоб створити найкращу презентацію, Web-сайт чи самостійну діючу і, головне, потрібну програму. Необхідно було також захистити свій проект перед журі та іншими учасниками, відповісти на їх, часом каверзні, питання. З іншого боку таке представлення власних робіт стало хорошим тренуванням для подальшої проектно-наукової діяльності, навчило конкурсантів впевнено триматись на публіці, володіти і утримувати увагу аудиторії, вести дискусію.

/Files/images/novini/traven2015/konkurs_03.JPG

В Конкурсі взяли участь команди 11 луцьких шкіл, всього 31 чоловік, в тому числі учні ЗОШ №23 - Горяїнов Олексій, Вейсалов Вахід, Тарасюк Ольга (10 клас). Захід проводився на базі Луцького міського ЦНТТУМ, НВК №9 та гімназії №4. Учнівські роботи оцінювало компетентне журі, що складалось з найсильніших учителів та керівників гуртків інформатики міста. Воно відмітило високу майстерність учасників у галузі IT-технологій а також складність та актуальність представлених на Конкурс проектів.

Ось які враження від Конкурсу у члена творчої групи по його підготовці, голови журі в номінації «Офіс-менеджмент» Кінах Каріни Олександрівни: «У номінації «Офіс-менеджмент» змагались десять конкурсантів, які продемонстрували дуже високий рівень робіт. Учні дізнались чимало корисного та цікавого про енергозбереження, працюючи над своїми проектами та слухаючи виступи /Files/images/novini/traven2015/konkurs_04.JPGінших.Перше місце виборов учень 9-М класу НВК № 9 Бондар Ярослав, який підготував на домашнє завдання не лише презентацію, а й кілька буклетів з порадами щодо економії тепла, газу, води та електроенергії, а також представив свої дослідження про середнє споживання електроенергії побутовими приладами у вигляді електронних таблиць та діаграм. Друге місце дісталось учениці 10-Б класу гімназії № 14 ім. В. Сухомлинського Козловій Ользі. Усім учасникам та журі дуже сподобалось відео Ольги, яке вона разом з друзями зняла, досліджуючи енергозбереження у нашому місті. Третє місце посіли двоє конкурсантів: учениця 8-А класу ЗОШ № 15 Мацюк Дар’я та учень 10-А класу НВК № 22 Кирилюк Антон. Робота Дар’ї розкрила законодавчий аспект енергозбереження в Україні, мала багато посилань на публікації різних організацій, які займаються дослідженнями у галузі енергозбереження, та новини про сучасні енергозберігаючі технології. Презентація Кирилюка Антона /Files/images/novini/traven2015/konkurs_05.JPGвключила в себе план «Екологічно-чисті ідеї» та інформацію про первинні, традиційні й відновні джерела енергії. Також було відзначено учня 10-А класу гімназії № 18 Віюка Назарія за активну участь у конкурсі. Назарій підготував цікаву відеотеку, навів безліч фактів та заходів із заощадження енергії, розповів про альтернативні джерела енергії та функціонування пасивного будинку.

Журі та учасники конкурсу не лише отримали задоволення від переглянутих робіт, але й стали більш обізнаними з питань енергозбереження.

/Files/images/novini/traven2015/konkurs_06.JPG/Files/images/novini/traven2015/konkurs_07.JPGНашим Конкурсом уже зацікавились практикуючі програмісти Луцька. Представник компанії «Internet Devels», директор школи Web-програмування «Oxit» Іван Тібеж, спостерігав за перебігом змагань, брав участь у роботі журі та нагородив цінними призами переможців Конкурсу та учасників у номінації «Програмування», які, на його думку, є особливо перспективними.

Вітаємо переможців інтелектуальних змагань з інформатики, а всім учасникам Конкурсу зичимо нових злетів та творчих пошуків!
Дякуємо керівникам, що підготували учасників змагань та членам журі.


За матеріалами http://lmcnttum.org.ua

Фотозвіт


Кiлькiсть переглядiв: 385

Коментарi