День безпечнішого Інтернету

2014-02-11

/Files/images/День безпечнішого Інтернету2014.jpg

День безпечнішого Інтернету — відзначається у вівторок другого тижня лютого з 2004 року.
Захід був запроваджений у 2004 за ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe (Європейська мережа безпечного Інтернету).
Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються: шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.
День безпечнішого Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.
Відзначення в Україні

В 2009 Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи «Майкрософт Україна» оголосила про запуск соціальної кампанії «Місяць безпечного Інтернету».
В 2013 в цей день проведена прес-конференція Інтернет асоціації України, під час якої наголошено, що завданням вітчизняної інтернет-спільноти є віднайдення компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки. Також розкрито стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яку умовно можна розділити на три складові: інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг та інструменти по усуненню протизаконного контенту.
Найнебезпечнішими порушеннями в інформаційній сфері є:
дитяча порнографія, прояви расової на національної нетерпимості, тероризм.
В якості механізму викорінення найбільш небезпечного контенту створена постійно діюча «гаряча лінія» з веб-інтерфейсом Skarga (http://www.skarga.ua/), де кожен користувач може залишити свою скаргу щодо інформаційних порушень в Інтернеті.


Кiлькiсть переглядiв: 277

Коментарi